Smørrebrød i Randers og Aarhus

Smørrebrød

Alm. smørrebrød 15,- 
Luksus smørrebrød 29,- (Kun forudbestilling)

Spegepølse m/ remoulade og ristetløg

Æg og rejer m/ mayonnaise

Fiskefilet m/ remoulade og citron

Rullepølse m/ sky og rødløg

Rullepølse m/ italiensk salat

Kartoffel m/ mayonnaise og ristede løg

Dyrlægens natmad

Leverpostej m/ bacon

Skinke m/ italiensk salat

Frikadelle m/ rødkål og syltet agurk

Frikadelle m/ kartoffelsalat

Roastbeef m/ remoulade og peberrod

Steg m/ rødkål og syltet agurk

Dagens sandwich: 35,-

Dagens ret: 55,-

Varme eller lune retter efter årstiden og kokkens humør. Spørg i butikken eller ring og hør nærmere.

Den sunde 39,-

Dagens sunde alternativ, kan variere efter sæson og kokkens humør. Du kan høre i butikken eller ringe på forhånd.

Fredags tapas:

Tapas platte til 2 personer 110,-

Diverse:

Frikadeller m/ kartoffelsalat 39,-

Pastasalat m/ kylling og bacon 39,-

Frikadeller pr. stk. 15,-

Familie køkkenet bestillingsseddel

Smørrebrød ud af huset i Aarhus og Randers

Et stykke veltilberedt smørrebrød kan gøre de fleste blød i knæene. Det lækre pålæg, de høje lag af spiseligt pynt, dyppelse og et godt stykke rugbrød står for de fleste som en god, mættende og traditionel dansk frokost. Der er dog også en følelse af luksus over smørrebrød, og derfor er det ærgerligt, at vi ikke får det oftere. Men det skal der laves om på.

For i Familie Køkkenet laver vi både almindeligt og luksus smørrebrød til en meget lav pris. Du kan både komme ind i butikken i Randers og købe smørrebrød, eller vi kan levere smørrebrød til både Aarhus, Randers og resten af Østjylland som en del af vores catering. Vi har mange års erfaring med catering og vores speciale drejer sig især om vores smørrebrød. Uanset om du skal bruge det til en frokostordning til dit firma, til en festlig anledning eller noget helt tredje, så lad os lave det og levere det direkte til din dør.

Dansk smørrebrød med stil i Randers og Aarhus

Vi danskere er stolte af vores smørrebrød, og med god grund. For der er kun få retter, der kan måle sig med et stykke veltilberedt smørrebrød. Der findes et hav af forskellige varianter indenfor smørrebrød. De mange forskellige slags pålæg og tilbehøret gør, at varianterne er utallige. Vi lægger stor vægt på at bruge pålæg og brød i en høj kvalitet, da de to elementer er de bærende. Vi laver både traditionelle stykker smørrebrød i Randers og luksus stykker. Begge dele fås til en uhyrligt lav pris og kan bådes købes direkte i vores butik og forudbestilles eller leveres til en fest. 

Vores kunders tilbagemeldinger på vores smørrebrød er virkelig positive. Den lækre spise falder altid i god jord, og den traditionelle danske spise spreder altid glæde og overraskelse. Vi laver mange forskellige stykker smørrebrød, efter enhver smag, uanset om du bor i Randers, Aarhus eller et andet sted i Østjylland

Traditionelt smørrebrød i verdens klasse

Alle er de pyntet helt traditionelt. Det særlige ved smørrebrød, om det er højtbelagt eller ej, det er det overdådige fyld. Ved et ordentlig stykke smørrebrød, kan du efter vores mening ikke se rugbrødet. Du ved at det er dernede, og smagen er helt afgørende, men du skal ikke kunne se brødet for alt det lækre pålæg, de forskellige slags grøntsags- og citron ryttere.

Højden har også en afgørende betydning, for jo højere det er, jo mere luksuriøst er det også. Derfor er pålægs lagene, måden de er foldet på, dyppelsen, rytterne og pynten, også den sidste prik over i’et. Vores smørrebrød er små kunstværker, der smager fuldstændig fantastisk. 

Smørrebrød i Randers – Her er vores mest populære stykker

Smørrebrød i Randers, var her det hele startede. Der findes en række klassiske stykker smørrebrød, og vi laver naturligvis dem alle. Det er også klassikerne som vi sælger flest af. Selv har vi også nogle favoritter, og man går aldrig galt i byen med en roastbeef, en kartoffelmad og en med æg og rejer. Normalt plejer vi at anbefale vores kunder at bestille mellem 2 og 3 stykker højt belagt pr person.

Alt efter hvor mange I bliver, så er det en god idé at bestille en del forskellige stykker, for at der er et stort og flot udvalg. Med mange forskellige stykker, så er der også noget for enhver smag. Er der noget smørrebrød til overs, kan sagtens gemme i køleskabet til dagen efter. Hellere bestille et stykke for meget end et for lidt. 

Lækre sommermadder skal man ikke gå ned på

I forår og sommer halvåret sælger vi rigtig mange kartoffelmader. Det hører sig på mange måder den lidt varmere tid til, og man bliver jo helt glad indeni, når man spiser et stykke med kartoffel, mayonnaise og ristede løg eller purløg.

Ellers så er det ofte vores æg og rejer med mayonnaise, frikadelle med rødkål og syltede agurk, roastbeef med remoulade og peberrod, der er meget populære. Dyrlægens natmad, med saltkød, leverpostej og bacon er naturligvis også en klar favorit.

Historien om dyrlægens natmad

Historien om hvordan det nok mest kendte stykke smørrebrød fik sit navn, er en god anekdote. Dyrlægens natmad stammer fra Oskar Davidsens restaurant i 1920’erne. Historien går på, at der hver aften kom en dyrlæge ind på restauranten og forlangte et stykke rugbrød med et tykt lag smør, krydderfedt, en meget kraftigt smagende skive sky, leverpostej og et godt lag fintskåret saltkød.

Efter at have lavet præcis denne mad med denne præcise kombination i længere tid, valgte de fra Davidsens side at navngive den dyrlægens natmad.  I dag er der dog tilført lidt grønt på toppen og rå løg.

Tilmeld dig vores nyhedsmails

Få nyheder og tilbud på lækre retter i din indbakke.

    Hemmeligheden bag det perfekte stykke smørrebrød

    Der er forskel på et almindeligt stykke rugbrød med pålæg og et stykke smørrebrød. Mange af de samme elementer går igen, men der er gjort noget ekstra ud af smørebrødet både i smag og ikke mindst i højden. Hvor der typisk kun er et enkelt stykke pålæg eller måske to på et almindeligt stykker rugbrød, så er der mange stykker på et højtbelagt stykke brød.

    Ikke nok med at der er mange stykker pålæg på et relativt lille stykke rugbrød, så er de også foldet og ikke bare lagt fladt på. For en af hemmelighederne bag et perfekt stykke smørrebrød er nemlig højden. Det er højden der adskiller en klapsammen og et højtbelagt. Det er ikke muligt på samme måde at spise et stykke højtbelagt med én hånd, som du ville med et almindeligt stykke rugbrød. Det er heller ikke muligt at proppe ned i madkassen uden at ødelægge al højden. Der er derfor noget mere eksklusivt og lækkert over den meget høje mad.   

    Rugbrød med pålæg eller smørrebrød

    Men udover at pålægget er foldet, så ser du heller ikke rugbrødet. Du ved, at det er dernede under al pålægget, men der stikker ikke noget frem. Dyppelsen i form af mayonnaise, perberrod eller remoulade er der heller ikke sparet på. Der er en stor klat i midten. Det giver både smag, men det er også med til at få pynten til at hænge fast.

    På toppen puttes enten noget surt som syltede agurker eller asier på eller en citron, appelsin eller agurk rytter på. Rytterne understreger den højde, som et rigtigt stykke smørrebrød skal have. Og som prikken på I’et kommer lidt dild eller persille. Bor du i Randers og skal have smørrebrød, så kig ned i vores butik eller bestil det ud af huset i Aarhus og resten af Østjylland.

    Smørrebrød i Randers

    Vil du forkæle dine gæster med en original frokost, så er traditionelt smørrebrød oplagt. Vi laver både smørrebrød med fisk, frikadelle, pålæg og kartoffel, og derfor er der helt sikkert noget for enhver smag. 

    Vælger du at servere denne traditionelle og velsmagende spise, så vil dine gæster helt sikkert gå både tilfredse og mætte fra din fest eller komsammen. I stedet for altid at vælge den samme type mad, så er det forfriskende at vælge en helt original ret som smørrebrød. Bor du i Randers, kan du blot tage et smut ned forbi vores butik og afhente dit smørrebrød. 

    Højt belagt smørrebrød eller pålægsplatter i Aarhus og Østjylland

    Uanset hvilken anledning du skal bruge smørrebrødet til, så kan vi stå for at lave det samt leveringen. Du vælger frit hvilke stykker pålægsplatter, du ønsker og hvor mange af hver. Er der nogle specifikke ønsker eller allergener, så er vi naturligvis også lydhør overfor det. Vi ønsker at levere mad, som alle kan lide og alle kan spise.  Vi har mange års erfaring med catering, og du kan derfor stole trygt på, at vi leverer mad i højeste kvalitet og altid til tiden. Vi leverer smørrebrød i Aarhus og resten af Østjylland.

    Stabilitet er et af vores mærkesager. Førhen oplevede vi nemlig ofte, at maden andre steder fra ikke kom til tiden eller at det ikke var den bestilte mad, der dukkede op. Det ønsker vi aldrig skal gøre sig gældende for vores cateringfirma. Vores forretning lever derfor for at være stabil i både kvalitet og ved levering. Det gør sig både gældende til fester og til de frokostordninger, som vi står for. Vi forstår godt, at mange medarbejdere er styret af diverse møder og så videre, og derfor er det vigtigt at leveringstidspunktet altid er det samme som aftalt.

    Kontakt os derfor gerne, hvis du vil hør nærmere eller have et uforpligtende tilbud på enten catering eller diner transportable. 

    Smørrebrød er kommet på verdenskortet

    Smørrebrødet blev opfundet i 1880’erne og man så det første gang på menukortet i København på restaurant Nimb i 1883. Siden dengang er der dog sket en udvikling, men grundprincippet er dog stadig det samme. For pålægsplatten er i bund og grund bare et stykke brød med smør.

    Det spises ofte som et mindre måltid, som mellemmåltid, frokost eller natmad – deraf dyrlægens natmad, som er virkelig populær. Smørrebrødet blev en opgraderede version af en klapsammen, og da det først kom på menukortet på diverse restauranter, så blev det højtbelagte stykke brød endnu mere populært. 

    Et stykke brød med fryd for øjet

    Den store variation i pålæg og pynt og dyppelse betød, at alle kunne finde et stykke, som de kunne lide. Sammensætningen af noget lækkert brød, det runde smørsmag, det sprøde element og det sure gjorde, at det hurtigt blev en klassiker i de små hjem rundt omkring i Danmark. Efter sin storhedstid var det dog som om, at det højtbelagte stykke brød mistede sin popularitet. Rugbrødet blev en hverdagsspise, og danskerne mistede lidt interessen for maden.

    Turisterne har dog altid været meget interesseret i at få et stykke traditionelt smørrebrød, og blandt andet smørrebrødsjomfruen Ida Davidsen er verdenskendt og har betydet at smørrebrødet er kommet ud over Danmarks grænser. Endnu et skridt i den retning kom, da den kendte kok Claus Meyer åbnede Great Northen Food i Grand Central Station i New York, hvor han sælger dansk smørrebrød og gourmet hotdogs. 

    Smørrebrødet er blevet populært igen 

    Også herhjemme er det blevet utrolig populært at spise ikke bare højtbelagt rugbrød, men også traditionelt dansk mad. De klassiske danske retter har fået en opblomstring, og det er vi naturligvis glade for, da vi holder meget af smørrebrød. Derfor er det højtbelagte brød også fast inventar og et af omdrejningspunkterne i Familie Køkkenet. Personligt holder vi enormt meget af det, og det samme gør vores kunder. Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af et møde med efterfølgende frokost eller man skal have en sammenkomst med venner i hyggeligt lag, så er det populært at byde på smørrebrød. 

    Vores kunder fortæller, at det er mange forskellige anledninger, som de bestiller det til, når de afhenter maden hos os. Indimellem så bestiller de også både nogle stykker af vores højtbelagte brød og lidt salater og sandwiches. Så er der helt sikkert noget for enhver smag, og især hvis der er børn, så er vores sandwiches meget populære. 

    Sådan laver du selv det perfekte stykke smørrebrød med æg og rejer

    Vil du selv give dig i kast med at lave dit eget perfekte stykke smørrebrød eller vil du bare gøre noget ekstra ud af din frokost så følg med her. For det er slet ikke så svært. Det kræver blot at du har alle ingredienserne og har lidt fingersnilde, og så er du allerede godt i gang.

    • Smør et godt lag smør eller fedt på den halve skive rugbrød
    • Skiv dit æg på en æggedeler
    • Start i kanten af dit rugbrød og læg æggeskiver hele vejen rundt indtil du ikke kan se noget rugbrød. Ægget må gerne overlappe hinanden. Hellere bruge for meget æg end for lidt
    • Placer en god klat mayonnaise på toppen
    • Skær to skiver agurk og citron på den lange side – så rytterne bliver lange og ikke for runde
    • Skær et snit ned i midten og ud på både agurk og citron
    • Vend ”benene” hver sin vej og både citron og agurk rytter kan nu selv stå
    • Tag en god håndfuld rejer og placer ovenpå mayonnaisen
    •  Sæt skiftevis agurk og citron rytterne ovenpå rejerne
    • Halver en cherry tomat
    • Er de meget små så sæt begge halvdele på maden, gerne i mayonnaisen, så de ikke ryger af
    • Sæt som det sidste en god dusk dild ind i mayonnaisen, så det ikke ryger af
    • Spis veltilfreds din højtbelagte mad

    Som du nok ser, så er det ikke svært at lave en højtbelagt mad. Men det noget tid, især hvis man forventer et stort antal gæster. Skal man derudover også lave fire eller fem andre slags smørrebrød, så kan det godt tage lang tid. Derfor benytter rigtig mange sig af at bestille det udefra. Og du kan roligt bestille vores smørrebrød. Vi leverer altid til tiden og altid som aftalt.