Påskefrokost ud af huset
i Aarhus og Randers

Påskefrokost leveret til din dør i Aarhus

Påskebordet står smukt dækket med gul dug, som traditionen foreskriver. Der er smukke malede æg og påskeliljer som dekoration. Påske-øl og snaps er stillet frem, og børnene har fået stukket en sodavand i hånden. Nu mangler I bare påskefrokost menuen. 

Det er både hyggeligt, men også tidskrævende, at pynte op til påske, og det er før maden overhovedet er kommet på tale. Når hele familien er inviteret til det store kolde bord, skal der nemlig rigtig diskes op med påskelækkerier. Vi har en påskefrokost menu, der gør arbejdet lidt lettere. 

Mad til påskefrokost er en traditionsrig menu. Vi laver klassiske retter helt som du kender dem, og vi lægger al den kærlighed i, som du ville gøre, hvis du selv stod for maden. Forskellen er blot at du slipper for at stå i køkkenet og kan nyde dine gæsters selskab. Få leveret din påskefrokost i Aarhus, lige til døren.

Påskefrokost – en fejring med venner og familie

Både jul og påske er perioder, der kan samle familien om et godt måltid og flydende drikkevarer. Det er også perioder, der er fyldt med traditioner. Hver familie har sin egen måde at fejre påsken på. Nogle tager i kirke, mens andre går på jagt efter chokolade æg i haven. Mange puster og maler også æg, som kan påskepynte i hjemmet. 

Fælles for alle er dog påskefrokosten. Det store kolde, og varme, bord, som hele familien samles om for at nyde en eftermiddag sammen. Det er nemlig særligt familien, der mødes på denne højtid. Men god mad og drikkevarer en masse kan jo samle enhver, og derfor er det også meget almindeligt, at gamle venner bruger en af påskens helligdage til at mødes til en god snak over en omgang sild med karrysalat.

Nyd tiden med dem du holder af og lad os stå for maden

Påsken er en festlig begivenhed, og når vi skal fejre, så skal der også mad på bordet. Når du inviterer til påskefrokost, betyder det derfor ofte også et stort slid i køkkenet. Men det kan du slippe for, hvis du bestiller en påskefrokost buffet fra Familie Køkkenet. Vi sørger for, at du får alt, hvad der hører til på et påskefrokostbord, uden at du selv skal i gang. 

Vi har sammensat en menu, bestående af mad til påskefrokost, som alle kan være med på. Både pris, udvalg og kvalitet er gennemtænkt, så alle kan nyde en god dag i godt selskab, uden at dagen forinden skal spildes i køkkenet. I slipper for at koncentrere jer om fiskefilet på panden, mens I forsøger at føre en samtale, eller for frustrationen, når I kommer i tanke om, at I har glemt kryddersilden. Lad os stå for både planlægning af menu, indkøb og anretning. Så er dagen fuldstændig jeres og uden bekymringer. 

Nyd en påskefrokost menu uden at løfte en finger

En lækker påskefrokost opstår ikke bare på magiskvis. Eller gør den? Det er måske ikke magi, der er på spil, men du kan få et overdådigt påskebord, uden at du selv skal løfte en finger. Jo, du skal løfte telefonen og bestille en påskefrokost menu med direkte levering til døren. Men så er dit arbejdet også gjort. Resten klarer vi. 

Vi kreerer menuen, laver maden og for kun 150 kr. leverer vi også maden direkte til din dør – og vi står også for afhentning. Så læn dig blot tilbage med en påskesnaps, og nyd at en lækker påskefrokost er undervejs. 

Mad med sjæl leveret til dig

Hos Familie Køkkenet elsker vi nemlig mad – det er derfor, vi laver det vi gør – derfor vil vi også gerne levere mad, når I er samlet i familien. Vi er selv en familie, så vi forstår vigtigheden af at nyde hinandens selskab uden forstyrrelser. Det er dejligt at kunne nyde et måltid sammen, uden at skulle bekymre sig om at forberede næste ret. 

Noget andet, vi værner om, er traditioner. Derfor laver vi mad, der er både lækkert og helt som du kender den. Vores smørrebrød er klassisk højtbelagt og vores påskefrokost buffet har alt, hvad en klassisk påskefrost behøver. Påsken er nemlig en højtid fyldt med traditioner, og påskebordet er en vigtig del af det. Det er både en god undskyldning for at samle familien, og så har selve maden på bordet en historisk årsag til at være en del af påsken.

Påskefrokost og æg – hvad er forbindelsen?

En gul dug breder sig ud over påskebordet. Smukke gule påskeliljer pynter på midten af bordet, og rundt om dem er det dekoreret med hjemmemalede hønseæg, papmachekyllinger og smukt udsmykket porcelænsæg. Når påskefrokosten kommer på bordet, er også flere af retterne med æg og kylling. 

Påsken er meget centreret om kyllingen og ægget. Og dagens spørgsmål er ikke, hvad der kom først, men hvad æg og kyllinger har med Jesu opstandelse at gøre. For det er nemlig ikke en tilfældighed, at netop æg og kylling er en del af en klassisk påskefrokost buffet. 

Men har du nogensinde tænkt over, hvad forbindelsen er mellem påske og æg? Vi kender alle påskeharen, som deler chokoladeæg ud til børnene. Et gækkebrev belønnes også med store æg i chokolade. Vi puster æg og maler dem. Sidst, men ikke mindst, er æg i flere varianter til stede på påskebordet. Men som det ofte er med traditioner, så kender vi sjældendent årsagen bag. Men selv de skøreste traditioner har en forklaring. 

Så hvorfor fylder æg så stor en del af vores påskefejring? Nogle mener, at det er fordi ægget forbindes med opstandelsen. Påsken er jo en kristen tradition, der fejrer Jesu opstandelse. Så når kyllingen bryder ud af ægget er det et symbol på opstandelse. Andre fortællinger peger på, at æg symboliserer forårets tilbagevenden. Der fortælles også om tyske præster, der velsigner æg med helligt vand omkring påske. 

Tilmeld dig vores nyhedsmails

Få nyheder og tilbud på lækre retter i din indbakke.

  Ægget som symbol på genopstandelse

  Vi ser ikke så mange æggevelsignelser i dag. Men sådan er det med traditioner; de er opstået lang tid før vores tid, og de færreste ved, hvor de stammer fra. Men selve handlingen er blevet hos os. I dag er de pyntende æg blot en kærkommen tradition. Især mange nyder den hyggelige stund, hvor der pustes og males hønseæg med børnene. 

  Æg bruges ikke kun som en pyntegenstand. Det er er også en del af en klassisk påskefrokost menu. Engang har der været flere symbolske og praktiske grunde til, at det netop var æg, der blev spist omkring påske. Foråret var blandt andet den tid på året, hvor der blev lagt særlig mange æg, og de var derfor en vigtig kilde til protein. Især efter en lang periode med faste, var ægget en kærkommen ingrediens, når påskemenuen skulle forberedes.  

  Æg på påskefrokost menuen 

  Fortidens religiøse handlinger og livsnødvendige kost er altså blevet fast tradition. Det gælder de fleste særlige måder, som vi fejrer højtider på. Og når det kommer til påsken, så er det alle de måder, vi inkorporerer æg. 

  Æg har en særlig plads på påskemenukortet, og fortællinger fra fortiden fortællers nogle af grundene til, at vi serverer æg som en del af påskefrokosten. Men det er helt sikkert ikke den eneste forklaring. For opstandelsessymbol eller ej, så smager æg også bare godt. Og det er nok den væsentligste årsag til at ægget den dag i dag finder vej til påskebordet. 

  Så mens jul er chokoladens højtid, er æg i sanghed påskens. Æg kan serveres i næsten alle farver og former som en del af en påskefrokost menu. Vi sammensætter en velsmagende påskefrokost buffet til dig, hvor du får en masse traditionsrige frokostretter. Men hvis du vil sætte særligt fokus på den traditionsrige rolle, som æg spiller for påsken, så kan du også selv eksperimenterer med nye retter. Hvis du bestiller mad hos os, sørger vi for, at der ikke mangler noget på påskebordet, og det bliver alt sammen leveret pænt anrettet og klar til servering. Det giver dig hænderne fri til at lave dine egene eksperimenter i køkkenet, hvis du vil skrue op for påskens æggetema. Vi har samlet 4 påskeretter med æg, som du kan bruge som inspiration til mad til påskefrokost.

  4 populære småretter med æg, som passer til påskebordet: 

  • Skidne æg – æg med sennepssovs: En meget traditionsrig ret, der i sin tid blev spist påskelørdag. Navnet er en reference til, hvor beskidt der var blevet i hjemmet, når påskedagene stod på. Man måtte nemlig ikke gøre rent på helligdage, og derfor var lørdag påskens store rengøringsdag. 
  • Æggesalat: En klassiker på påskebordet, som kan varieres i det uendelige. 
  • Pocheret æg med laks og asparges: En meget flot og velsmagende ret. Denne ægge-ret giver påskebordet et pift af luksus. 
  • Salte æg: Giver en smuk marmoret overflade, som rigtigt pynter på påskebordet. 

  Der er naturligvis også æg på vores påskefrokost menu. Vi har valgt at sammensætte dem med rejser, en anden meget klassiske serveringsmåde, som smager virkelig godt.

  Men æg er jo ikke det eneste, der kendetegner påsken. Både gækkebreve og påskeharen med sine chokoladeæg har fundet vej ind i vores påsketraditioner. Hvis der er børn i familien, er det derfor ofte en del af påskefrokosten, at familien skal ud og lede efter påskeæg, som haren har været med. Så hvad er det, harer har tilfælles med chokoladeæg? 

  Hvorfor lægger påskeharen æg? 

  Det lyder måske lidt skørt, at det er en hare, der kommer med æg til børnene til påske. Men påskeharen og ægget er slet ikke så fjerne fra hinanden. Ægget var som nævnt et symbol på genopstandelse og nyt liv. Det samme var harer og kaniner langt før kristendommen kom til. Flere kristne traditioner har faktisk rod i tiden før kristendommen. Så det er slet ikke så underligt, at der opstår en påskehare i Tyskland i slutningen af 1600-tallet, som deler disse genopstandelsessymboler ud. Der går ikke mange århundrede, før påskeharen har udbredt sig til store dele af verden, hvor den deler chokoladeæg ud til nationernes børns. 

  Påskefrokost buffet- noget for enhver

  Selv de skøreste traditioner har ofte en forklaring. Nogle gange flere. Selvom vi ikke husker, hvor der kommer fra, så fylder de en stor del, når vi skal fejre påsken. De er en del af vores pynt, underholdning og naturligvis som mad til påskefrokost. Maden har en central placering ved de fleste højtider. Påsken samler hele familien omkring et overdådigt frokostbord, og derfor er det vigtig, at der er noget, som alle kan lide. 

  Når vi sammensætter en påskefrokost menu, er det vigtigt for os, at der er noget for enhver. Der skal være fuld skrue på den gode smag, råvarerne skal være i top og prisen skal være én, som alle kan være med på. Der skal også være noget for både børn og voksne. Retterne på vores påskefrokost buffet er derfor nøje udvalgt til at passe enhver smag. Men synes du, at der mangler noget på menuen, så kontakt os endelig for at høre om tilvalg. Vi gør nemlig vores bedste for, at påskefrokosten er præcis, som du vil have den. 

  Vores frokostbord udvalg består af: 

  • Hvide sild med karrysalat og rødløg
  • Lun fiskefilet med remulade og citron
  • Halve æg med rejer, mayonnaise og dild
  • Hjemmelavet hønsesalat med sprød bacon
  • Lun leverpostej med champignon og bacon
  • Flutes, rugbrød og smør

  En påskefrokost menu fra os koster 139 pr. kuvert uden tilvalg. 

  Levering af påskefrokost i Aarhus og Randers

  Påsken er fyldt med lækre frokoster, der består af mange retter. Næsten alle danske familier bruger nemlig denne højtid til at tage en pause fra hverdagen og mødes med de mennesker, de holder af. Men en pause er kun en pause, hvis den ikke er er forbundet med madlavningstres. 

  Lad os hjælpe dig med at eliminere stres fra påskeforberedelserne. Til den pris, vi tilbyder på mad til påskefrokost, kan vi godt forstå, hvis du er interesseret i at springe madlavningen over og blot bestille. Vi går nemlig op i at kombinere kvalitet med priser, som alle kan være med på. Så hvis du drømmer om en delikat påskefrokost, men uden arbejdet bag, så står vi til din rådighed. Vi leverer også direkte til døren i hele Østjylland. 

  Vores lille biks har hjemme i Randers, så det østjyske er vores hjemmebane. Så bor du i Aarhus, Randers, eller et helt tredje sted her ved Jyllands østkyst, så stiller vi glædeligt med en serveringsklar mad til påskefrokost til din dør.