Grøn catering hos Familie køkkenet

Hos Familie Køkkenet forsøger vi at være så miljøbevidste som muligt. I processen lærer vi konstant nye ting, og vi holder os opdateret med nye og smarte måder, hvorpå man kan være så god overfor miljøet som overhovedet muligt.

Vi udviser samfundsansvar både overfor os selv, men også over for jer som kunder. Selvom vi kun er en lille forretning, så mener vi også, at selv de små i samfundet, skal tage deres del af ansvaret på sig. Derfor er vi også stolte af det stykke vej, som vi er kommet allerede nu på så relativt kort tid.

Genanvendelse sikrer en god økonomi og et sundt miljø

I det daglige arbejde så forsøger vi at genanvende så meget som muligt. Det gør vi både for at skåne miljøet, men der er naturligvis også en økonomisk gevinst ved at tænke i genanvendelse. Rent praktisk genbruger vi forskellige plastik bøtter, glas fra diverse madvarer og lignende.

Det betyder, at vi bruger færre penge på andre former for opbevaring og vi skåner miljøet for mere affald og engangsmateriale. Det kan i høj grad betale sig at tænke ud af boksen, og i en lille forretning som vores kan det særligt være en god idé.

  • Sortering af alt affald
  • Genanvendelse af diverse
    • Bøtter
    • Fritureolie
    • Glas plastik
  • Strøm fra vindmøller
  • Lave retter med de samme madvarer
  • Undgå madspild

Vi undgår madspild

Et af de punkter, hvor vi virkelig selv mener, at vi gør en forskel, er ved madspild. Vi gør alt hvad der står i vores magt, når vi bestiller varer og sammensætter retter, så vi undgår at skulle smide overskydende mad ud. Derfor vil I også se, at vores menuer og retter består af de samme råvarer bare tilberedt på forskellige måder.

Det betyder, at vi undgår at smide varer ud, der ikke er blevet brugt. Det giver god mening både i forhold til vores pengepung, men også i forhold til miljøet, hvor vi undgår overforbrug.

Too good to go – overskudsmad bliver en gevinst

I køkkenet forsøger vi som sagt at undgå at smide ubrugte varer ud. I forretningen hvor vi sælger dagens ret, smørrebrød og sandwichs har vi tilmeldt os madordningen Too good to go, der er et fællesskab, hvor man via en app, kan hente det mad, som ikke er blevet solgt til en meget fordelagtig pris.

Det har vi haft stor succes med, og det er dejligt at se glade kunder, der henter maden til en virkelig lav pris, i stedet for at vi skal smide den ud, når dagen er omme.

Vi har også tidligere været forbi Kirkens Korshær Løgstrupgården her i Randers med lidt overskydende smørrebrød. Det var brugerne og varmestuen glade for, og vores mad gik derfor til et godt formål i stedet for at blive smidt ud.

Vi tager samfundsansvar i Familie Køkkenet

Som de fleste andre store og små virksomheder, så føler vi naturligvis også at vi har et samfundsansvar. Vi gør derfor alt hvad vi kan for at opføre os ansvarligt og miljørigtigt. Et af vores seneste tiltag er at benytte os af et el selskab, hvor strømmen genereres af vindmøller. Det kunne både betale sig i forhold til miljøet, men også i forhold til økonomi, der naturligvis har en stor betydning for en lille virksomhed som vores.

De miljøbevidste tanker ligger ikke fjernt for os. Også i privaten forsøger vi at gøre alt hvad vi kan for at genbruge og sortere. Den måde som vi agerer derhjemme, har vi på bedste mulige måder overført til køkkenet og forretningen.